В Україні з'явиться електронний Європротокол

Рішення про запуск відповідного проекту прийняла Президія МТСБУ 28 січня 2016 року. Впровадження електронної версії «європротоколу» дасть змогу зекономити до 30% часу на оформленні ДТП та суттєво знизить рівень помилок при заповненні.

 

 

 

 

Подібний мобільний додаток активно використовується під час оформлення ДТП у Польщі, Чехії, Іспанії та Бельгії. Загалом в країнах ЄС рівень використання «европротоколу» складає 80% від ДТП,  де нема травмованих. І чверть клієнтів страхових компаній активно використовують мобільні додатки для комунікації зі страховою компанією у випадку ДТП.

 

За результатами 2015 року в Україні «європротоколом» при врегулюванні ДТП скористались 12% потерпілих, що звернулись до страховиків за відшкодуванням. Це більше 12 тисяч осіб. Сума виплат страхового відшкодування за європротоколом склала близько 70,5 млн. грн. середній строк врегулювання за «європротоколом» складає 82 дні.

 

За задумом, під час укладення договору ОСЦПВ (електронного полісу) клієнт отримає доступ до мобільного додатку і зможе встановили його на свій телефон. У випадку ДТП через цей додаток буде здійснюватися перевірка страхового покриття обох учасників ДТП шляхом запиту до ЦБД МТСБУ. На сервері МТСБУ здійснюватиметься фіксація часу і дати ДТП, а за допомогою GPS навігації фіксуватиметься місце ДТП. Також буде можливість вибрати одну з типових схем ДТП та додати фото події. Заповнений «европротокол» потраплятиме до ЦБД, а потерпілому надаватиметься інформація щодо можливості прямого врегулювання збитку.

 

Мобільний додаток дозволить не лише зекономити час учасників на врегулювання, а й запобігти помилкам, які нерідко допускають учасники при заповненні паперової версії «європротоколу». В електронній версії при заповненні кожного з полів потерпілому надаватимуться підказки та нагадування, що суттєво спростять процес заповнення.  До того ж МТСБУ отримає можливість контролювати правомірність відмови страховика у виплаті відшкодування у випадку неточносте при заповненні «європротоколу».

 

Страховики зі свого боку отримуватимуть інформацію про ДТП за участю їх клієнта миттєво, що дозволить зменшити ризик страхового шахрайства.  Зменшиться і кількість суперечок, пов’язаних з помилками при заповненні «європротоколу».

 

Зростання лімітів для врегулювання в рамках «європротоколу» з 25 до 50 тис. грн. за прогнозами МТСБУ призведе до збільшення частоти використання «європротоколу» у 2016 році до 15-17% потерпілих. Спрощений механізм врегулювання стане особливо популярним після переходу до прямого врегулювання страхових подій.

 

«Повноцінний запуск електронної форми «європротоколу» можливий після запровадження електронного полісу ОСЦПВ, оскільки унікальний логін для встановлення додатку буде надаватись під час укладення договору. Впровадження нових технологій зробить продукт ОСЦПВ зручнішим для клієнта та дозволить йому уникнути прикрих помилок при заповненні «європротоколу», - впевненийВолодимир Шевченко, генеральний директор МТСБУ.

 

 

источник

на главную

 

 

 

 

 

До свидания, левая Зеленая Карта!!!

 До свидания, левая Зеленая Карта!!!

До свидания, левая Зеленая Карта!!! "прикордонники під час оформлення громадян, що перетинають державний кордон України автомобілями української реєстрації, одразу на місці перевіряють дійсність страхових полісів. Якщо в базі даних страхового...

Заказать полис

Страховой Брокер Авто-Полис

г. Харьков, Плехановская, 12 офис 7

+380506631316
+380988385756

Пнд- Чтв с 9.00 до 18.00, Птн с 9.00 до 17.00

Звоните сейчас - 0506631316 0988385756 0633966337

С нами экономней!!!

RocketTheme Joomla Templates