МТСБУ передає врегулювання регламентних страхових подій страховим компаніям

Моторне транспортне (страхове) бюро України у 2016 році змінить порядок врегулювання страхових подій, за якими здійснюються регламентні виплати.

Новий порядок врегулювання розповсюджується на потерпілих у ДТП, де винуватцем був: 

 

 

  • транспортний засіб, водій якого не застрахував свою цивільно-правовувідповідальність;
  • невстановлений транспортний засіб, водій якого самовільно залишив місце ДТП;
  • ранспортний засіб, який був викрадений у власника;
  • транспортний засіб, який був наданий працівникам міліції та медичним працівникам закладів охорони здоров'я згідно з законодавством;
  • водій, що має статус учасника бойових  дій;
  • водій, що має статус інваліда війни;
  • водій, що є інвалідом I групи,  який  особисто  керує  належним  йому 
  • транспортним  засобом,  а  також особа,  що керує транспортним 
  • засобом,  належним  інваліду I групи, у його присутності.

 

Законодавством покладено на МТСБУ обов’язок здійснювати страхове відшкодування потерпілому у ДТП, що сталось з вини вищезазначених осіб.

Президією МТСБУ прийнято концепцію взаємодії з членами Бюро у питаннях врегулювання таких страхових подій. Документ передбачає передачу процесу врегулювання зазначених страхових подій безпосередньо страховим компаніям. Прийом та реєстрація заяви про страховий випадок з вини зазначених вище осіб буде, як і сьогодні, здійснюватися МТСБУ. Проте подальший збір документів для здійснення страхового відшкодування та проведення експертизи для встановлення розміру збитків буде здійснювати одна із страхових компаній відповідно затвердженої Президією в порядку жеребкування черговості розподілу заяв. Після підготовки матеріалів, пакет документів буде передаватись МТСБУ, яке буде здійснювати страхове відшкодування безпосередньо потерпілому.

Також Президією затверджено порядок перевірки якості врегулювання зазначених страхових подій. Щомісячно буде здійснюватися вибіркова перевірка не менше 5% страхових справ з точки зору правомірності дій страховика, достатності документів для здійснення страхової виплати та обґрунтованості розміру страхового відшкодування.

Страховики-члени Бюро, які займатимуться врегулюванням страхових подій, що мають ознаки регламентних будуть обрані на конкурсній основі. Серед основних вимог до учасників відбору будуть якість врегулювання, рівень страхових виплат, кількість скарг на страховика та наявність розповсюдженої мережі представництв по території України. Порядок здійснення оплати МТСБУ за врегулювання страхових подій страховикам та детальні умови конкурсу для страховиків, що бажають здійснювати врегулювання страхових подій, за якими здійснюються регламентні виплати, планується розробити до 10 листопада 2015 року.

Передача врегулювання страхових подій, що мають ознаки регламентних покликана прискорити процес врегулювання та підвищити його якість для потерпілих. Новий порядок передбачає наступні переваги для потерпілого:

  • наближає сервіс до клієнта - територіальна близькість врегулювальника до потерпілого, тому що страховики мають розгалужену мережу філіалів та представництв;
  • запобігає ризику суб’єктивності у врегулюванні. Буде проводитися подвійна перевірка якості врегулювання - страховиком та Моторним бюро;
  • надає більш широкий вибір експертів для визначення розміру заподіяної шкоди. Проведення незалежної експертизи є обов’язковим у випадках, коли винуватцем була особа, що не мала чинного страхового полісу чи втекла з місця ДТП.
  • МТСБУ буде здійснювати постійну перевірку якості страхового врегулювання з боку страховиків. А  кожні 6 місяців будуть підводитись підсумки співпраці зі страховиками. Три страховика, чиї результати буде визнано найгіршими, та на чию роботу буде найбільше нарікань від потерпілих, буде виключено із процесу врегулювання регламентних подій. Їх місце займуть нові три компанії.

«МТСБУ щодня стоїть на захисті інтересів потерпілого. Проект з передачі врегулювання страховим компаніям є частиною масштабної програми оптимізації процесів врегулювання регламентних виплат. Передавши повноваження зі збору та підготовки документів для виплати ми розраховуємо суттєво скоротити строки страхового врегулювання, наблизити найкращий сервіс до потерпілого. Для страховиків такий досвід стане дуже важливим в контексті подальшого переходу до системи прямого врегулювання всіх випадків за договорами ОСЦПВ», - зауважив Володимир Шевченко, Генеральний директор МТСБУ.

источник

на главную

 

 

 

 

 

До свидания, левая Зеленая Карта!!!

 До свидания, левая Зеленая Карта!!!

До свидания, левая Зеленая Карта!!! "прикордонники під час оформлення громадян, що перетинають державний кордон України автомобілями української реєстрації, одразу на місці перевіряють дійсність страхових полісів. Якщо в базі даних страхового...

Заказать полис

Страховой Брокер Авто-Полис

г. Харьков, Плехановская, 12 офис 7

+380506631316
+380988385756

Пнд- Чтв с 9.00 до 18.00, Птн с 9.00 до 17.00

Звоните сейчас - 0506631316 0988385756 0633966337

С нами экономней!!!

RocketTheme Joomla Templates