news el_polisПрограму "Електронний поліс" активовано

Президія МТСБУ погодила Технічне завдання по підсистемі «Електронний поліс»

12 серпня 2015 року на засіданні  Президії МТСБУ було прийнято ряд важливих рішень щодо процесу впровадження в Україні системи «Електронний поліс». Члени Президії погодили Технічне завдання по підсистемі «Електронний поліс» та суттєві параметри договору з ТОВ «Некстеп Солюшнз», яке буде займатись тестуванням даної підсистеми.

Технічне завдання підсистеми Електронний поліс - це документ, який перекладає на технічну мову законодавчі та методологічні принципи функціонування даної системи.

Затвердження Президією зазначеного документу дозволяє приступити до розробки і тестування технічного рішення.  Паралельно, страховики  можуть приступати до модернізації своїх ІТ-систем та готуватись до впровадження «Електронного полісу» в своїх компаніях. МТСБУ проводитиме відповідну роботу, зокрема організацію роз’яснювальних семінарів, а також здійснювати підготовку загальних рекомендацій щодо впровадження і використання підсистеми. 

Запуск «Електронного полісу» є переходом на якісно новий рівень контролю за організацією та здійсненням обов’язкового автострахування. Впровадження цієї підсистеми надасть страховику можливість мінімізувати витрати на облік, дистрибуцію, зберігання та контроль за використанням паперових бланків страхових документів, а також протидіяти шахрайству при укладанні  договорів страхування, в тому числі, з боку недобросовісних страхових посередників. Споживач, в свою чергу,  отримує гарантію придбання легітимного страхового захисту, та матиме можливість у будь-який час звернутись до Централізованої бази даних МТСБУ для перевірки страхового забезпечення власного авто, в тому числі, одразу після укладення договору страхування.

«У процесі впровадження підсистеми «Електронний поліс» існують певні законодавчі ризики, а саме – ризик  не ухвалення змін до Закону України «Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів». Проте, було  прийнято рішення не зупиняти реалізацію проекту та затвердити Технічне завдання. Необхідно було зрушити з «мертвої точки» процес запуску підсистеми, оскільки саме завдяки цьому механізму нам вдасться очистити ринок від недобросовісних практик у страхуванні», -  наголосив Генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко.

источник

на главную

 

 

 

 

 

До свидания, левая Зеленая Карта!!!

 До свидания, левая Зеленая Карта!!!

До свидания, левая Зеленая Карта!!! "прикордонники під час оформлення громадян, що перетинають державний кордон України автомобілями української реєстрації, одразу на місці перевіряють дійсність страхових полісів. Якщо в базі даних страхового...

Заказать полис

Страховой Брокер Авто-Полис

г. Харьков, Плехановская, 12 офис 7

+380506631316
+380988385756

Пнд- Чтв с 9.00 до 18.00, Птн с 9.00 до 17.00

Звоните сейчас - 0506631316 0988385756 0633966337

С нами экономней!!!

RocketTheme Joomla Templates